ZzzzZzzzzZZ

nu tar min blogg jul ledigt. allt firande tar musten ur mig...pust


jag återkommer med uppdateringar om vår underbart mysiga julhelg.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR


jordbävning!!

Jag trodde att jag hade blivit sjuk och att jag var snurrig men Hela sängen skakade. Det började lite svagt men det blev starkare och starkar och tillslut blev jag jätte rädd trodde att en lastbil eller något körde in i huset. I samband med skakandet var det ett obehagligt muller, man kan inte riktigt förklara ljudet men det var dovt och mullrande. Men det klirrade på nedervåningen och det knakade väldigt i husets fogar som när det är en riktigt sjuk storm.
direkt efteråt sprang jag upp ur sängen och tittade ut......JO världen fanns kvar. allt såg ut som vanligt grannarnas lampor var tända och alt var lungt. jag förväntade mig världsta kaoset. men icke ett läskigt lugn fanns där ute.

Jag slängde mig på telefonen och ringde David som befann sig i Kalmar. Jgg säger David det var en jordbävning hela huset knakade och skakade.....jag fick till svar NÄÄÄÄÄÄÄ du är ju knäppt du har drömt..

Men det var faktiskt så att man kände sig lite knäpp så jag ringde mina föräldrar som oxå bor i Åhus. De var oxå vakna och fundersamma men att det var en jordbävning var vi rörande överens om.


Ja det var en spännande morgon.


Nu är det jul igen....

lägger upp lite bilder på vårt jul stök här hemmaVi bakar pepparkakor


givetvis ska vi ha glasyr på


så fina blev de


lussebullar


julavslutning på öppnaförskolan


julgranen ella hjälper till med att klä den med röda kulor


Ella doppar bröd i spadet från julskinkan Ella: gock ja gock (samtidigt som hon nickar belåtet)


voila the julskinkan

Lucia

Vi stod där och väntade framför scenen ute i kylan. det hade dock slutat regna och lite lite snö låg kvar på dagisgården.  Stämningen var på topp. Jag hade precis bara 5 minuter innan lämnat av Ella till sina fröknar hon var så otroligt söt i sin lucia klänning. NATTEN GÅR TUNGA.... hör vi bakom dagis knuten och där kom dom, det utan tvekan sötaste lucia tåget jag någonsin sett. Barnen på småbarnsavdelningen kom två och två med en fröken imellan sig och som nummer två i lucia tåget kom min ELLA. hur söt som helst. Det var inte lätt att hålla tillbaka tårarna och jag måste erkänna att minst en tår rann ner från kinden på en stolt mamma. Jag trodde att Ella skulle springa raka vägen till oss och inte vilja stå framme på scenen. Men gud vad fel jag hade. Hon bara älskade att stå på scen. Hon mimade och sjöng till alla låtarna. 

Min älskade Ella jag älskar henne över allt.
 
roligast på luciafirandet var absolut

1. En tomtenisse som går framför scenen vänder sig om och ropar MAMMA JAG SKA BARA KISSA... (ett rungande skratt hörs från alla mammor och pappor i publiken) 

2. En liten flicka som går på Ellas avdelning var så tjockt påpälsad av overall med lucialinne över att hon inte kunde sitta på scenen utan rammlade baklänges hela tiden och låg där som en skalbagge utan att kunna resa sig upp igen. fröken fick under hela showen springa fram och tillbaka för att hjälpa flickan sätta sig upp igen

3. Ella startade ett bus genom att börja sparka med benen mot scenens underkant så det lät pang pang pang. detta fick fort fäste hos de andra små deltagarna så ca 14 små fötter utrustade med hårda stövlar skapade en stark orkester. Vilket inte uppskattades av dagispersonalen som snabbt fick springa fram för att stoppa det ovälkommna oljudet :)


Busungar

Ja nu talar jag inte om mina egna busungar utan om de j*vla skit ungarna som springer och terrar oss med tjuvringningar och ägg kastning på vårt hus.

Allt började för en vecka sedan då vi efter ca 10 månader varit förskonade från tjuvknackningar osv. Jo i onsdags var det dags igen. Ella låg och sov och vi satt och gjorde i stort sett ingenting då det knackar på rutan och 5 ja 5 tonåringar springer iväg och skrattar. Jag öppnar dörren och skriker typ .....vad omogna ni är väx upp för f*n.. efter detta så ser vi dom springa runt utanför huset och planera något igen efter nästa tjuvringning fick David nog och sprang efter dom. I hopp om att det skulle lugna ner sig har det bara blivit värre och värre. De sprang i vår trädgård, de samlade stenar för att kasta på vårt hus och de betedde sig allmänt hotfullt mot oss. De satt tillexempel utanför vårt hus och gjorde tecken mot mig och tittade in genom våra fönster. Eftersom David vid denna tiden hade åkt in till stan för att se på film med en vän så kännde jag mig väldigt utsatt. Polisen kom och det blev en anmälan. Varje kväll sen detta hände har det tjuvringt och till och med ett ägg har fått dekorera mina fina nyputsade fönster. AHHHH så störigt LÅT OSS VA SATANS UNGAR.

Nu såg vi i tidningen att det tydligen är fler än vi som blivit utsatta av detta trötta gäng.... och igår såg vi att polisen körde förbi vårt hus, så förhoppningsvis får vi vara för oss själva nu..... tänkte bara skriva av mig lite. Vi har fått lägga ner all vår fritid till detta och vi har betydligt bättre saker att ägna oss åt än att prata med föräldrar till trötta ungdomar.... ha ha det finns både positiva och negativa saker med att bo centralt. 

Kommer kanske ha mer förståelse för ungdomat när mina egna barn kommit upp i de åldrarna men just nu är ungdomsgäng de mest hatade på min lista iaf.    

ensam hemma

Ikväll sover David i oskarshamn. Dagen blir så himla lång när han inte kommer hem på kvällen. annars så är det licksom ett delmål på dagen, något både Ella och jag längtar efter. Men vi hade en jätte mysig kväll endå. VI lekte som tokar fram till klockan 17 då det var dags att börja laga mat. Ella satt snällt och målade kwak-kwaks (fåglar) i ett block, Vidar satt och tindrade med ögonen och så fort jag gav honom en blick så log han. Han är sååå sööööt när han ler sina stora tandlösa leenden. man vill bara ta upp honom och oouuuuoooooooo gosa sönder honom. När man är hemma ensam med två små söt grisar så blir det inte någon gastronomisk sensation som sveps ihop i köket utan. menyn i kväll för mig och Ella var.....pyttipanna med stekt ägg. ellas reaktion på ägget var.....gott......samtidigt som hon skakar på huvudet och ser direkt äcklad ut ja ja jag försökte i alla fall få i hennes lite. Resten av maten åt hon i alla fall.

Hon somnade jätte snällt kl 19:15. sen har det varit mamma och Vidar mystid. Nu sover även han.

så nu ligger jag här i sängen...japp jag är såå slapp att jag ligger i sängen och skriver och jag ska vara ännu slappare och även trycka in en chickflick i datorn och ligga här i sängen och kolla på den. 

När barnen sover och allt har gått enligt planerna så är det ganska mysig att vara själv hemma (IBLAND)

 

adventskalender

japp Ella har fått en present adventskalender. Det är en jätte fin tomtefilur (jag kallar den filur då den inte har några mänskliga drag). filuren har en klänning som är prydd med 24 fickor i olika storlekar och färger. I dessa fickor har jag med bästa förmåga fyllt med diverse små prylar som en två åring kan finna av intresse.


Dagens skatt i kalendern...................RUSSIN...................... fantasilös jag VET men det var ju skit svårt att hitta prylar som desutom skulle uppskattas och få plats i väldigt små fickor :) ja ja det blir bättre jag loovar

RSS 2.0