Sjuk!!


Bakgrund:
Okej allt började med att min David åkte till Paris därefter följde en vecka med pendlande feber.... ja ja tänkte jag när febern gav vika efter några dagar.. andra veckan fick jag blåsor i munnen vilken min söta dotter smittade mig med då hon samtidigt som jag hade feber hade ont i sin mun med något läkarna kallar vårblåsor. Överlevbart tänkte jag när tungan tyckte att all mat smakade piss och halsen började göra ont. Men i helgen blev jag svullen över ögonen och Mamma tyckte att jag nu skulle söka upp läkare. halsen började nu också göra extremt ont. inte överlevbart tänkte jag nu och fick en tid hos Vårdcentralen.

Diagnosen:
Körtelfeber.... suck suck suck

Symptomen:
De typiska tecknen på körtelfeber är halsont, hög feber, trötthet samt svullna lymfkörtlar i halsen, armhålorna och ljumskarna. Andra symtom kan vara lätt svullna ögonlock, utslag på huden, värk i lederna, ont i musklerna och illamående. Om du får infektionen i vuxen ålder behöver du inte få ont i halsen, utan besvären är då framförallt feber och  förstoring av lymfkörtlarna.Inflammationen i halsmandlarna ser likadan ut som vid halsfluss. Du kan få röda prickar i munhålans slemhinna. I allvarligare fall kan halsinflammationen göra att du får svårigheter att äta och dricka och du kan få problem med andningen. Mjälten och levern brukar också bli inflammerade och svullna, men det brukar man sällan märka. Magsmärtor kan vara ett tecken på förstorad och ibland brusten mjälte. 

ni får nu inte glömma att jag har en dotter på 1½ och är gravid samtidigt vilket ungdomar som i vanligt fall får denna kyss sjukdom inte har. okej dett inlägg är färgat av lite bitterhet och lite själv ömkan men vad kan jag göra lite gnäll måste ni stå ut med. :P

  

Halva tiden

Nu har halva tiden gått sen m in älskling åkte iväg från oss. Med tiden går fort och jag och Ella har det jätte bra. Vi är mycket på lekplatserna runt om i bygden och vi busar mest hela tiden. Alla saker som måste göras för vänta tills efter Ella lagt sig kl 20:00. då äter jag, duschar och städar undan efter dagen sen rammlar jag i sängen.

David och jag har våra små samtal under dagen, det första som händer på morgonen är att vi ringer till varandra och det sista jag gör på kvällen är att ringa min älskling för att säga godnatt. efter 8 år tilsammans så har det nog aldrig gått en endaste natt utan att vi sagt godnatt till varandra.  


Oj vad det busar i magen nu. Lilla pyret där inne är exakt lika busig som Ella var, i bland är det riktiga aerobicpass där inne.

Idag fick Ella sitta modell för mamma (jag) ville göra ett bild montage till hennes rum. bättre och mycket billigare än en studio fotografering. jag är så nöjd med bilderna. jag lägger upp dom här så david kan se dom innan jag framkallar dom.


massa kramar från Jennie och Ella (laddar såklart inför matchen med pizza alkoholfria öl och många blågula tankar.)


Vår sista helg tilsammans

Nu har vårt allt åkt iväg i en hel månad. David ska på utbildning i Paris och kvar här hemma är jag och Ella. Vi lever dock fortfarande på den super mysiga helg som vi hade innan David åkte. Vi tillbringade nästan hela dagen i Tivoliparken och Kristianstad. Vi började dagen med en mysig lunch på nostalgia, brödet som vi fick över tog vi med oss för att mata ankorna med i parken. 

Ella tycker att kwak kwakar är hur roliga som helst att titta på men jag tyckte tivoliparksankorna var lite väl tama och stod i stort sätt uppe i Ellas vagn när hon höll i brödet. lä'skigt tyckte mamma super skoj tyckte Ella och Pappa David. 

När ankorna var matade gick vi vidare till den stora lekplatsen som ligger i den mer skuggiga delen av parken, vilket var tur då det var ca 27 grader ute och min gravidkropp började så smått ånga av värme. Medans Jag passade vagnen och väskorna lotsade David runt Ella mellan rutchkanor, gungor och massa barn i alla åldrar. Leendet på min David och min Ella var helt oslagbart och i sådana stunder vet man vad som är meningen med livet. 

Nej nu saknar jag David jätte mycket usch och fy.... ska kramar sönder honom när han kommer hem. 


DAVID jag älskar dig så oerhört mycket, huset är så tomt här utan dig. Tur att det finns telefoner och video-msn. puss puss  

image20
Ankorna i parken

image21
David och Ella

image22
Ella älskar att åka rutchkana

RSS 2.0