dålig

jag harvarit dålig på att uppdatera här på sista tiden. Beror delvis på att jag har haft enmycket späckad vecka med en massa måsten. tandläkare, barnmorska, BVC osv osv.

saker som hänt

1. min storasyster Caroline har varit på ett efterlängtat besök. Känns som att man blir barn på nytt när alla syskonen är samlade och man är hemma hos mamma och pappa. Mysigt att längta sig tillbaka til sin barndom när allt gick ut på att busa och leka med syskonen, till skillnad mot idag med en vardag full med ansvar och sysslor. 

2. Besök på BVC. Viadr växer så det knakar. han är nu 58 cm lång och väger 5,4 kilo. min lilla kille är nästan dubbelt så stor som när han föddes. oj oj oj med två barn går tiden tredubbelt så fort.

3. Tandläkare: ush och fy jag har gått hela livet med att inte ha haft ett enda hål och nu tycker dom att min visdomstand är lite mystisk. på röntgen ser dom ett hål eller vad domkallar en skugga. Men utanpå ser man inget hål och det går däför inte att laga. Som tur är så sitter detta mystiska i en visdomstand, så nu ska jag åka in till sjukhuset för att få en riktig röntgen för att se hur rötterna sitter för vi ska antagligen dra ut skiten. AHHHHH så vidrigt. har dragit ut två tänder innan som en förberedelse inför tandställning. Det var ingen trevlig upplevelse. Nej ska inte älta detta den dagen den paniken. Kan man föda två barn med lustgas kan man väl dra ut en skit tand oxå som förövrigt verkar åta upp sig själv innifrån. freaky

4. Jag och David har inhandlat ett spotlight system för utomhusbruk. detta ska installeras under vårt fina åppelträd som ser ut som ett gigantiskt bonsai träd. Blir jätte fint. Vi har i kväll varit ute och ritkat in dem. imorgon ska vi gräva ner sladden och fixa i trädgården. kommer bli toppen. 

5. mamsen har fyllt 52. Detta firade vi med en jätte trevlig födelsedags middag hemma på snipvägen. Mamma fick en digital systemkamera av pappa. Mamma skrek ut YEEESSSSSS....detta snappades upp av Ella som tyckte denna reaktion var väldigt spännande. resten av kvällen ropade även denna lilla två åring EEESSSSS och gjorde samma seger gest som mamma gjorde när hon öppnade paketet. super duper gulligt. ha ha ha 

...........

jag återkommer i veckan med uppdateringar.    

Vidar eller Jag

hittade mitt gammla bebis fotoalbum hemma hos mamma och pappa. Det är inte svårt att hitta likheter mellan lille Vidar och mig själv som två veckors bebis.

jag lägger upp två bilder här så får ni se med egna ögon. :)

     
      


Vidar 3 veckor



Jag ca 2 veckor


Önskelista

Nu har jag äntligen knåpat ihopa en önskelista till julafton :)....det var inte så jätet svårt att komma på saker som fattades i vardagen. Högst upp på önskelistan är
¤ Cykel
¤ Juicecentrifug
¤ Namn smycke
¤ fylla i bok till Vidar och Ella (från 0-18år)
¤ tok-boken (bok där man fyller i roligheter och ord som barnen gör under uppväxten
¤ kläder i massor
¤ tandblekning :P
¤ smink
osv osv osv

listan kan göras hur lång som helst..man unnar sig liksom inte saker till sig själv längre så fort man har lite pengar över så går det till Vidar och Ella. Roligare att köpa kläder och saker till dom än till sig själv.

lägger in en bild på namn smycket som jag önskar mig...det är såå fint


jul Vidar :)

Ja nu är bilderna på Vidar här.. eller ska jag kalla han för nisse..... :P




Julkänslor

Ja nu längtar jag jätte mycket efter julen. kanske är det för att man har fått barn för på senare tid har liksom julen inte varit alls speciell men nu har den liksom blommat upp igen.

När jag var i stan sist så var vi inne på Kappahl. Har väl aldrig handlat några kläder där innan, men nu hade jag fått ett tips om bra fingervantar till Ella, när jag gick ut från hissen så hamnar man direkt inne på barnavdelningen och Ella som nu har storlek 86 kan nu handla kläder här. På väggen bredvid mig bara en meter från hissen så hänger den.....Den perfekta julaftons klänningen till Ella. MÅSTE BARA HA DEN tänkte jag som innan jag åkte in till stan bestämt mig för att bara handla vantarna och inget INGET annat...hmmmm gick inte så bra det nej. Men jag lägger upp en bild på henne här så kan ni ju inte annat än hålla med om att hon blev ursöt i sin nya klänning. 

(Även Vidar har fått en stass att ha på sig på julafton. återkommer med bilder på den lilla sötnosen)



(skorna har hon fått av farmor och farfar. Ellas första lacksandaler som passar lagom till julafton, kan ju inte bli bättre)

 

Måndag

Ja då var det måndag igen. I helgen var vi på julmässa i kristianstad. Där fanns mycket tingel tangel, men det är väl mer upplevelsen som man är ute efter än själva prylarna på marknaden. Ella fick träffa den omtalade TOMTEN. I början var hon lite reserverad för tomten, hon tyckte nog han var lite konstig. Men så fort tomtemor sträckte fram en glass och en godistomte så blev Ella mycket nöjdare med tillvaron. Jag var snabb på att äta upp godistomten då vi inte börjat ge Ella godis ännu. Men Glassen fick hon äta till Ellas stora förtjusning :) Hon är ju inte jätte bortskämd med sådana snaskiga saker. tror i och för sig hon hade blivit gladare om hon fått en klase med vindruvor :) ha ha den lilla sötnosen säger PIIIIIIIIIIII när vi går förbi godishyllorna i affären och säger gott gott när hon kommer till frukten. ha ha :)  

till oss större barn köpte min snälla far lussebullar och pepparkakor som vi sedan kalasade på hemma hos mormor och morfar (mamma och pappa) på snipvägen. vi avslutade sedan kvällen med ett parti PLUMP och jag VANN woohooo. brukar aldrig vinna annars förra gången plumpade jag varje gång ha ha ha. :)
 
Nu vaknade Vidar............skriver mer sen


ZzzzZzzzz

Föresten. Igår gick det jätte bra att lägga grisarna själv. Båda två sov jätte gott kl 21:00 Ella sov från klö 20:30 så inte allt för dåligt om jag får säga det själv.

Fick sitta med tända ljus och titta på Grey's Anatomy i min ensamhet och njuta. Ibland är det faktiskt ganska skönt att vara ensam hemma. fast bara ibland.

Båda sov faktiskt gansk abra i natt också. Vidar som har haft en envis förkylning var uppbuffad i sittande ställning så han andades utan problem och sov i 6 timmar i sträck :) Ella vaknade först kl 6 för att gå på toaletten, sen sov vi alla tre i min och davids säng till kl halv 8 :) mysigt mysigt mysigt.

XOXOXO


Pippi på pippi

Ja allt började på dagis.....Där har barnen gympa en gång i veckan och en av låtarna som dom dansar till är -här kommer pippi långstrump, och det var så besattheten startade. NU är det endast pippi som gäller 24 timmar om dygnet. Hon leker bara med sina pippi figurer, hon vill bara titta på pippi på Tv på kvällarna och när vi sitter och ritar/målar så tjatar hon hål i huvudet poå mig tills jag på bristande målarkunskaper tvingas rita en pippi.

Ganska gulligt endå att hon redan i så ung ålder fått en idol :) Och vem har väl inte under sin uppväxt älskat pippi långstrump.

När Victor var här och hälsade på för någon vecka sedan så kom han upp på morgonen med lite rufsigt hår. då brister Ella ut och pekar på sn farbror......-PIPPI PIPPI PIPPI samtidigt som hån drar i sitt hår där pippis flätor sitter. SÅ gulligt och en bra diss till frabror som faktiskt var ganska rufsig i håret. :)

kramar från Villavillekulla (Eller vad heter det igentligen. har nog aldrig sett det utskrivet innan..ja ja)

                                                                                


själv

Ikväll ska jag lägga båda grisarna själv för första gången... HJÄLP... hoppas att Vidar sover vid 20 tiden så jag kan natta Ella utan att behöva springa ut mitt i nattningsrutinerna.

Vi har tidigare låtit Ella dricka sin välling i soffan framför TV:n och efte ett tag så har vi gått in och lagt henne i sin säng för att hoppas att hon var trött nog för att somna. Vi bestämmde oss för att den delen av nattningen inte var så jätte mysig så nu har vi tänkt om. Nu ser nya rutinen ut såhär.
 
Vi går upp på övervåningen och där börjar vi med att rulla ner på hennes rum och bädda upp hennes säng. Därefter går vi in och sätter på oss pyjamasen och borstar tänderna i badrummet.  Vi går sen tillbaka in i sovrummet och tänder hennes dopljus på nattduksbordet, och där ligger vi och läser saga (pippi) i skenet av dopljuset. När sagorna är slut så blåser vi ut ljuset tillsammans och sen är det dags att sova. Det har gått ganska bra än så länge. så vi håller tummarna på att det kommer gå bra i kväll.   

en mycket mysigare rutin än den förra i vilket fall som helst.
 
  

RSS 2.0