låt mig presentera!

Jag har ju glömt att berätta om att vi fått två nya familjemedlemmar. Jo då vi har skaffat oss två små söta FISKAR. :P Detta var något som vi lovade Ella när hon var som sjukast. Så nu när hon var frisk åkte vi in hela familjen och köpte fiskar. Jag lägger in en bild här så ni får se de små sötnosarna. Jo Ella har döpt fiskarna till Anna och Anna :P ha ha
februari och mars i bilder

Yes här kommer en summering av februari och mars. Vår vardag i bilder.
 

mysig dag

Idag har jag varit på museumet i kristianstad med barnen. Även min mor fick följa med. Alltid kul att ha någon vuxen att prata med. Elal sprang omkring i utställningarna och busade. Men hon är så duktig så fort man säger till henne att hon inte får göra något så lyder hon mig. Det är så skönt det gör verkligen att man kan låta henne gå fritt omkring och utforska utan att vara rädd att hon ska välta alla montrar och dyligt.  När vi var klara på museet så tog vi oss upp på stan där vi åt lunch. vi avslutade dagen med att fika på barbacka, det är ett jätte stort babycafé där det finns ett jätte tsort rum där barnen kan leka. dvs perfekt för en tvåbarns mamma som vill få lute lugn och ro och dricka kaffe i fred :) 

Vi kom inte hem förren kl 18:00 Ella var helt slut och det var även Vidar. så nu sitter jag här och har hela kvällen för mig själv. 

ska fundera ut något kul som vi kan hitta på imorgon. Kram kram  

Nya tag

Hej ÄNTLIGEN är jag tillbaka. Jag försvann där ett tag i alla sjukdomar och förkylningar. Men nu är jag här igen med nya friska tag. Har fått en helt ny energi, allt började med att jag har fått så mycket vårkänslor, det knoppas ju överallt :)

så vad har jag använt min energi till, jo till att roa Ella och Vidar, Vi åkte igår med fylld picknick korg till Kiwik japp endast jag och mina älskade ungar tog en picknick i det gröna ! Vi körde till En underbart belägen lekplats vid stranden i kiwiks hamn. Med havet som bakgrund lekte vi en ganska bra stund på lekplatsen. till Ellas stora lycka kunde även Vidar gunga på bebisgungan :) Detta tyckte Ella var jätte kul. Det är så kul att se dem interagera med varandra de har redan ett så speciellt syskonband mellan sig. 

men i alla fall...........Vi bredde ut filten mellan lekplatsen och stranden och så fort vi satt oss ner och öppnat burken med kex i så anländer ca 20 ankor. till min fasa och till Ellas lycka. Dessa Ankor åt nog upp 80% av alla kexen och Ella tyckte det var jätte kul att kasta kex till dem. Detta har hon återberättat för alla som vill höra :) 

när vi kom hem så lekte vi lite och vid 17 tiden så slutade David och kände sig lite instängd och kom med ideén om att vi skulle åkta till ksogen och grilla !!! så det gjorde Vi . Ut med barnen i bilden igen och ytterligare en jätte mysig picknick ägderum i kronoskogen, Hela familjen åt kvällsmat i kojan i skogen, middagen bestod av grillad korv. :)      

........nirvana

japp jag har uppnått nivana eller kommer nog göra i morgon. för min underbara mamma och pappa. JAG ÄLSKAR DEM.....Mamma har varit här hela dagen och passat barnen medans jag har städat huset (en riktig storstädning) jag har till och med avkalkat duchväggarna :O utan min mamma hade nog denna storstädningen tagit ett par dagar i alla fall. när jag var klar tog mamma de små knattarna och försvann i fjärran dvs attd e ska sova hemma hos sina morföräldrar  HELA NATTEN. det är första gången jag sover utan Ella en hel natt. och Vidar med för den delen.

Mina föräldrar är vekligen större än GUD.... han gav mig ingen styrka i alla fall men min mamma och pappa gjorde det :P

Prisa mina föräldrar. Nu ska jag och Dvaid åka in och äta på restaurang och sen kolla på Männ som hatar kvinnor.

Styrka

ja gud ge mig styrka......jag orkar inte mer nu. sjuka barn och vakande nätter. min kropp går nu på reserverna, jag är helt slut. Tror att jag har drabbats av sömnbrist. jag mår jätte illa  och har ont i huvudet. trots detta så har jag även denna natt varit uppe med Vidar av och till från kl 3. och nu är klockan 06:35 och jag har gett upp och gått upp med vidar som nu är väldigt nöjd och ligger och jollrar. 

I dag ska vi till läkaren med Vidar han har troligen drabbats av RS-virus. yippi....... när barnen är friska ska jag låsa in oss så dom inte blir sjuka igen på ett tag.  och fan ta den jävel som smittar ner dom igen....:P

ja påsarna under ögonen kan inte bli större, ögonen kan inte bli rödare och huvudet kan inte kännas mer mosigt..........gud ge mig styrka att orka....... 

stackars Ella

Ella insjuknade igen i torsdagsnatt då hon åter igen fick hög feber över 40 grader och hosta. Eftersom hon var sjuk i influensan för två veckor sedan så tyckte barnläkaren jag pratade med att vi skulle komma in till akuten med henne. Där inne tog vi en snabbsänka på henne, vilken visades vara lite förhöjd. alltså kunde man konstatera att en infektion fanns inne i kroppen. Vi fick åka hem igen men vi skulle höra av oss om inte Ella blev bättre. Jag tyckte hon blev lite bättre på lördagen, men febern bestod och hostan blev värre. I söndags så böjde Ella klaga på att det gjorde ont när hon hostade och feben gav inte med sig, så jag åkte in till barnakuten med henne igen. Det hör även hit att jag inte fått i henne en enda matbit på tre dagar. Jag hade även svårt att få i henne vätska. Det var väl igentligen därför jag åkte in till sjukhuset med henne. jag var orolig över att hon skulle bli uttorkad.

Vi fick sitta in på ett rum och vi fick ett glas med saft. Efter tre timmar hade Ella druckit upp glaset och direkt efteråt kom doktorn. Han sa att han väntade med att komma för han ville se om hon fick i sig vätskan hadde hon inte druckit hade dom lagt in henne. Han gjorde en undersökning av Ella och  diagnosen blev

DUBBELSIDIG ÖRONINFLAMMATION OCH LUNGINFLAMATION.........stackaren nu får jag stoppa i henne .......kåvepenin, alvedon, ipren, och bricanyl. Hoppas att hon mår bättre snart det har varit mycket sjukdom senaste tiden. 

  


renovering

ett stort projekt med att måla alla lister i hela huset vita. Vi vill här och nu ta bort allt hemskt brunt åttiotal som finns i detta huset. Vi skcikade iväg alla våra innerdörrar för lackering, samtidigt slängde vi med vårt ek kök. Idag fick vi tillbaka det... shit va snyggt det blev. När dörrar och skåpsluckor varit iväg på lackering så har vi målat alla dörrfoder vita och alla lister runt om i skåpen i köket har även de målats vita. 

VITT VITT VITT 

nu är det snart klart och det blev PERFEKT bilder kommer så småningom 


Oslo, Norge

I helgen har vår lilla familj varit i Oslo. Vi körde hela vägen och barnen var jätte duktiga. Vidar tröttnade på läget ett par gånger och Ell akörde tricket det vill säga att hon sa at hon behövde kissa , och därmed visste hon att mamma och pappa stannade bilden och hon fick springa av sig lite. För hur ska man göra igentligen? har något något bra förslag. När hon säger att hon behöver gå och kissa så måste man ju lita på det. man vill ju inte att hon ska kissa på sig, men samtidigt så vet man ju att hon luras. ska man chansa eller ska man lita på henne? 

Väl framme i oslo så är vi så utmattade efter en hel dag i bilen så vi beställer upp pizza på hotellrummet som vi äter framför TV:n och sen nattar vi barnen och vi får en mysig kväll tilsammans bara jag och david och mys. 

på lördagen så började vi med att åka trekken eller vad det nu heter (spårvagn) till nationalteatern Sedan gick vi en sightseeing tur

slottet---------check
teatern--------check
universitetet-----check
normänn med skidor på axlen ---check
isflak på fjorden---check
akerhus-----check
akerbrygga-----check
rådhus------check

ja ni fattar poängen Vi såg allt. :)

vi avslutade dagen på en italiensk restaurang där vi förövrigt glömde kvar Vidars molo overall *AHHHHHHH* men vi har pratat med dem och de ska skicka den till´oss. så snällt..

tja på söndagen så började vi vår resa hem igen efter ett snabbt stopp uppe på holmenkollen. Tyvärr så hade de monterat ner hoppbacken som vi igentligen ville se men vi fick njuta av en underbar utsikt över oslo och oslofjoden. :)

En lååång bilresa senare så var vi åter hemma i vårt underbara hus. Borta bra men hemma bäst 


Födelsedag

ja jag har hunnit med att fylla 25.... jag kan inte tänka mig att jag är 25. vart tog 23 och 24 vägen???!!! usch tiden går verkligen snabbare när man har barn.

vad fick jag då av mina nära och kära? jo jag fick ett jätte fint knivställ, en kokbok som heter under valnötsträdet, ett par inneskor, maskara och ett presentkort på gina tricot på 2000 kr Vi firade även mig genom att BILA hela familjen till norge och OSLO (mer om detta i nästa inlägg). TACK DAVID, ELLA OCH VIDAR. Av mina föräldrar fick jag jätte fina prydnader, bland annat ett buddha huvud som står på en svart kub. skit snygg var den. men det bästa utav allt förutom presentkortet på gina och resan till Oslo....EN CYKEL med tillhörande barnsits och en cykelvagn med plats för två små kottar :) Nu kan jag äntligen komma ut och cykla med båda barnen. UNDERBART. jag fick även ett par jätte fina turkosa geishor av mina svärföräldrar. 

TACK TACK TACK för att ni gjorde min dag så underbar!

RSS 2.0