Vidar solstrålen

Vidar har under väldigt lång tid varit allmänt gnällig. Vi har skyllt på tänder, rastlöshet, och missnöje. Det enda sambandet vi lyckats göra var att när han fick välling på kvällarna så vaknade han alltid ca 6 timmar efteråt och var jätte ledsen och gasig i magen. Jag testade massa olika saker, Nya nappflaskor, mindre hål i nappflaskan. olika sorters välling, gröt i stället för välling osv osv. 

För ca 5 dagar sedan testade vi mjölkfri välling...... resultatet var en mycket nöjd liten Vidar som sov 12 timmar i sträck. Detta har hänt kanske 3 nätter tidigare alltså att han sovit så gott. Vi testade en natt till med samma resultat! Nu har vi tagit bort all laktos i kosten under dagarna oxå ( i samråd med läkare) och Vidar är som en helt annan unge. Han sitter och myser på golvet med sina leksaker, han skrattar och busar med Ella. han sover 3 timmar i sträck på dagarna och 11 timmar i sträck på nätterna.. Jag är helt förbluffad.  

STACKARS lille Vidar som har haft ont i magen hela tiden och jag har inte fattat någonting. Tur att man som föräldrar inte ger upp! Vi har ju inte velat tro att han helt enkelt varit ett gnälligt barn, utan hela tiden forskat i varför han varit som han varit. 

Det känns i alla fall jätte skönt att vi nu hittat en orsak, och att han nu får den hjälp han behöver för att må bra. Visst det är lite att fixa och trixa med nu i böjan innan man lär sig allt med laktos och innehållsförteckningar osv osv. men man ska väl lära sig allt om det oxå. :) 

Nej nu ska jag bänka mig framför TV:n med min stickning ( med inpiration från min storasyster så stickar jag en mycket fin halsduk) ska nog trycka i mig lite lussebullar och mjölk nu innan Ullared börjar.. Man kan ju inte ungå att HATÄLSKA rosmarie och kjell, bengt ( eller vad han nu heter)

barnkläder

Hittade så himla tuffa barnkläder på sajten www.babyshop.se många bra julklappstips

 

 

 

 



TUFFA


Min och barnens dag

Dagen började på den underbara öppnaförskolan, jag har så himla trevligt där, kommer verkligen sakna dem alla när vi nu flyttar. Finns det en öppenförskola som är hälften så bra som den här i Åhus så åär jag nöjd, för att nå upp till Åhus standard med mysiga mammor och pappor samt underbar personal går inte.

Vidar som alltid somnar på vägen hem vid halv 12 sov i endast 45 minuter, sen var det fullt ös med trots, trots och lite mer trots, fast lite go var han med :P Ella försöker hela tiden leka roll lekar med mig, jag har varit bebis idag och krypit runt och tittat på alla djuren som finns runt omkring i huset, sofforna i vardagsrummet blev i Ellas fantasi ett tigerhägn och aporna fanns i hallen. Vi hinner dock inte leka så länge eftesom jag hela tiden måste springa och hämta ner Vidar från trappan där han slänger ner ALLT i källartrappen *suck* ha ha Efter middag och lek så gick vi hem till Sara, Linnea och Harley där åt vi mellanmål och busade både inne och ute. Barnen hade jätte roligt tilsammans, jätte kul att se. Sara är en av de trevliga mammor som jag tyvärr måste flytta ifrån snart... 

När vi kom hem var Ella så trött att hon bad om att få gå upp och lägga sig kl 17:00 ha ha den lilla tokan. jag lyckades med mutning av godis få henne att vara vaken tills kl kvart över sex. Vidar den lille gos ungen var uppe tills 19:30, han var jätte go hela kvällen trots att han måste ha varit jätte trött. 

Så nu sitter jag här med Idol i bakgrunden och en pepparkaka i handen *mums* 

David har varit så uttråkad i veckan så jag skickade iväg honom till malmö för utgång med kompisarna. Det behövde han verkligen. Han jobbar så enormt mycket och ska vara iväg nästa vecka så han får roa sig med grabbarna ikväll! Nej nu får jag återgå till myskvällen. 

MYS MYS på er 

Jamaica

jag har kanske inte berättat att David vunnit ett jätte stort och respekterat pris på covidien. han har blivit invald i president's club. Det betyder att han är en av 20 st i hela världen (företaget) som presterat så pass bra att han vunnit en resa till jamiaca tilsammans med de andra vinnarna. Självklart var priset för två och snäll som han är så fick jag följa med :P

Barnen får stanna hemma med mormor och morfar, samt farmor och farfar medans vi njuter av reagge och pinacolada. :)

Vi ska bo på ritz carlton vilket verkar vara ett riktigt mysigt hotell :P

  

ibland gillar man amerikanska företag som har tävlingar för sina anställda.


vaccin

Då har man fått sin kallelse till vaccination. jag är förvirrad, såg ett debattprogram på svt om vaccinationen. man blir ju lite rädd, vissa läkare påstår ju att man kan bli jätte sjuk av vaccinationen och att det först kan visa sig efter ett antal år vilka bieffekter det har.. hmm men samtidigt vill man ju inte riskera att dö i en svinsjuka. man vill ju framför allt inte dra hem det till barnen.

TÄNK OM vaccinationen är en terroristattack av Usama Bin Laden och vaccinet igentligen är ett gift som kommer ta död på alla som vaccinerat sig. DVS att 90% av alla västvärldens männsikor kommer att kola innom ett år.. :O

ha ha ha ha ha det hade blivit en sjukt bra film av det i alla fall !!

nej jag kommer att vaccinera mig och innom kort ska jag även vaccinera mig mot hepatit eftersom vi snart ska åka till Jamaica. woohoo

bra till datorn

var idag inne på sidan http://www.gratissaker.com där finns massa saker som man kan ladda ner till sin dator, typ mediaspelare, virusprogramm och en massa bra att ha saker. tänkte bara delge er ett litet tips :) nejnu ska jag återgå till Ullared på tv 4, sjukt bra serie.

Bryggvägen 10

Hej! Nu kommer jag med lite mer information om vårt underbara hus! Det är ett funkishus som blir klart nu i början på december. Det ligger mellan huvudvägen i höllviken och stora vägen till falsterbo/skanör. Vi har havsutsikt från sovrummen på ovanvåningen, vilket är väldigt mysigt. Det bor ganska mycket barn i området och det är ju super kul för barnen, Vi bor ju idag i ett område där det inte finns ett enda barn! 

Vi ska flytta in i hus nummer 10 woohoo. här kommer lite bilder. 

 
huset (dörren är ej på plats än så det är byggdörren ni ser :) )



övervåningen vy mot mitt och davids sovrum


vardagsrum mor köket

Jag längtar, jag skickade in alla papper till dagis idag, hoppas att dem får plats någonstans!! 

nej nu ska vi upp och bada barnen, Ella ska ääntligen till dagis imorgon, hon har varit hemma i två veckor nu (pust) hon är så uttråkad hon behöver komma iväg till kompisarna. Orsaken till att hon varit hemma så länge har varit magsjuka i en vecka sedan novemberlov i en vecka. Men imorgon är det dags igen.

kram
 
 

RSS 2.0