40+2

Fortfarande gravid :) ha ha ha det blir nog en oktober unge endå :)

kram kram

40+1

En dag över beräknad förlossningsdag..... En evig väntan.... men jag tror och sätter pengar på att det sker på onsdag, vem sätter emot :)

Vidar

Japp det är namnet som vi ska ge vår lilla knodd när han kommer ut. Om han nu ser ut som en Vidar men det tror jag nog att han gör... Visst är namnet fint :)

Lite Vidar fakta:

Vidar tillhör i nordisk mytologi en av asarna. Han tillhör den krets av gudar vars funktion och betydelse är något problematisk att inringa. Även gudens namn har gett upphov till helt olika tolkningar. Enligt en tolkning betyder namnet "den vida härskande", enligt en annan "han från skogen", "krigaren från skogen" eller liknande.

Vidar uppträder förvisso i Grimnesmål som härskaren i sitt rike Vide, "skogslandet", men förutom denna referens, är det bilden av en kraftfull, hämnande gud som dominerar. Faktum är att Vidars primära mytologiska funktion är just den som hämnare: vid Ragnarök hämnas han sin fader Oden. I det avseendet ligger han funktionsmässigt nära guden Vale vars mytologiska funktion just var den Balders hämnare. Oden avlade såväl Vidar som Vale genom utomäktenskapliga förbindelser. Vidars moder sägs vara jättinnan Grid.


Vidar beskrivs som tystlåten (han kallas "Vidar den tyste") och mycket stark. Snorre uppger att han var den starkaste av gudarna näst efter Tor, och berättar även att hans främsta kännetecken var hans tjocka sko, gjord av alla läderbitar som blir över från alla skomakare, som inget vapen kan tränga igenom. Vid Ragnarök hämnas Vidar sin faders död genom att sätta skon i Fenrisulvens käftar och bryta upp dem tills besten dör. Vidar är en av dem som överlever in i den nya eran. Tillsammans med halvbrodern Vale är han den som övertar Odens göromål efter att eldjätten, muspellen, Surt har satt världen i brand med sitt brinnande svärd då Ragnarök nått sitt slut.


5 dagar kvar

ja behöver jag säga mer.......AHHHHHHH jag är som en tickande bomb känns det som, kan vilken sekund som helst få första värken och förlossningen kan börja.

men jag är redo. BB-väskan är så gott som packad och alla mor och far föräldrar är på standby läge för att snabbt rycka ut som barnpassare, och David försöker hålla sig så nära hemmet som möjligt. Han kommer dock vara i varberg på torsdag. Men vi får hålla tummarna på att han hinner hem om det nu mot all förmodan skulle ske just den dagen som han är borta.

Snart är han här lille VIDAR 

Torr

Nu är Ella helt blöjfri, och hon älskar det, man märker på henne att hon trivs utan blöja kanske därför som det gått så fort att få henne torr. Hon kom helt enkelt på att det inte var skönt att ha blöja längre. Det tog kring 2 veckor att få henne torr så det känns bra.

jag fick köpa de första trosorna till henne i veckan.. hon var så bedårande söt i dom hon såg så stor ut när hon sprang omkring här hemma i sina trosor ( lila med hundar på). utan blöja så blir alla byxor lite för långa och lite för stora i midjan men det får vi leva med :) hon växer väl i dom igen.

Den lilla rumpan är så söt utanblöja hon ser så späd ut plötsligt. min stora flicka

kram kram


Andy's Lekland

I lördags var vi på andy's i kristianstad. Vi hade inte så höga förväntningar när vi åkte dit, vi satt till och med kvar i bilen utanför i valet och kvalet om vi skulle gå in eller inte då Ella precis hade somnat. Men vi lyssnade klart på davids talbok sen väckte vi Ella (då sovit i ca 20 min) och gick in. Det kostade 95 kronor och snacka om att man fick valuta för pengarna. Där inne fanns ett waynes coffee house och ett lekland anpassat för två grupper med barn. Ella passade in i gruppen 0-4 år och fick då vara på den lite lungnare sidan av leklandet.

Fast det räckte verkligen! hela lekområdet var in-nätat så man kunde i lungn och ro sitta och fika och hålla koll på Ella på distans visst pappa david satt inte så mycket då han nästan tyckte det var lika kul som Ella att vara där inne. Där fanns bollhav, labyrintbana, rutchkanor, kuddland, klättervägg osv osv.

Vi var där i 2 timmar och när vi var på väg hem så rinde Ellas kompis Melvins föräldrar och undrade om vi ville träffa dom på lekplatsen i byn för fika och bus, och det ville vi förståss. Vi fixade fika och mötte upp dem vid 15 tiden. Där busade barnen i 2 timmar och när vi kännde oss klara på lekplatsen, bestämmde vi oss för att det skulle varit mysigt med en spontan middag tilsammans, så det blev en liten middagsbjudning hemma hos oss. Ella som inte sovit mer än 20 minuter på hela dagen somnade när hon satt i soffan och kollade på bolibompa, så hon hann aldrig vara med på middagen.

Helt underbart var det att kunna ge Ella en sådan dag efter en vecka med höstblåsor. 

tror nog att det kommer bli en helgtradition att åka dit.    

Andy's rules. :P
 


hand, fot och mun sjukan

Ja nu har hon det igen.. dessa sa***ans blåsor. Men denna gången är det inte så mycket blåsor i munnen så plutten kan fortfarande ha sin älskade napp när hon sover vilket underlättar något. Men hon har även prickar och blåsor runt munnen, hela rumpregionen, händer och på fötter. STACKARE. Prickarna är inte bara obehagliga utan de kliar också. kan ni tänka er att ha hela rumpan full med små kliande prickar samtidigt som det kliar på händer och fötter. Ush stackars  Ella. Hon har sovit som en kratta de senaste nätterna då klådan gjort att hon vaknar och är jätte ledsen och frustrerad. INTE KONSTIGT

Som tur är jobbade min mor igår och pratade med en barnläkare som gav ut en dos med klådstillande medel som gjorde att hon sov hela natten. Det behövde stackaren som nästan såg i kors igår kväll vid 23 tiden så hon varit vaken i ett streck från kl 8 på morgonen utan middagslur :O. Även jag behövde en rejäl sömndos. Som gravid i sista veckan och en ihållande järnbrist toppad med en B12 brist, var jag inte super pigg efter tre vakande nätter vid lillgrisens sida. 

Tur att man har en familj som ställer upp i samma stad. (David jobbade och var tvungen att sova över i Varberg) Min pappa och lillasyster hjälpte mig i går kväll då jag var så trött att tårarna sprutade för minsta lilla. ha ha ha ha, vilket vrak jag är..

Nej nog av tragik nu..... nu är jag pigg igen och blåsorna är förhoppningsvis borta om några dagar........Det måste dom för snart kommer lillebror och då blir det fullrulle.   PUSS&KRAM

(ni som läser får jätte gärna skriva i gästboken så jag vet hur många som verkligen är här inne och läser, ni kan vara anonyma om ni vill. bara kul att veta om man skriver för sig själv eller om andra faktiskt är här inne och läser. )  

2 veckor kvar!

Hjälp nu är det bara 2 veckor kvar det vill säga att bebis kan anlända när man minst anar det.


HJÄLP kan man ångra sig :P

pannkaks debut

jag gjorde pannkakor idag till mellanmål till Ella.......och gissa om vår gottegris gillade det :) har aldrig sett henne äta så intensivt och då och då hörde man ett litet mmmmm. ha ha så söt hon är. solstrålen i mitt liv verkligen.

Hon har gjort stora framsteg den senaste tiden. usch hon börjar bli riktigt stor nu.

1. Hon har fått en "riktig" säng det vill säga en barnsäng med stödbräda. Hon ser så stor ut i den samtidigt som hon ser väldigtliten ut i den :) ni förstår säkert vad jag menar :)

2. Hon är torr på dagarna nu när hon är hemma. Gick idag iväg till affären med Ella i vagnen UTAN blöja :S men det hände ingen olycka utan det kom när vikom hem sen. Hon kissar aldrig på sig när hon är naken utan då kommer hon och säger kiss och så sätter hon sig på pottan :) så duktig är hon. men när hon har byxor på sig så tänker hon nog att hon har blöja på sig. men jag är en riktigt stolt mamma :) 2 veckor har det tagit

3.hon har börjat titta på Bompa som hon själv kallar all teknat. Hon sitter på morgonen med sin vällingflaska och kollar med stora ögon på byggarbob bland annat.

RSS 2.0