feber

Usch nu har Ella haft jätte hög feber i tre dygn... i samband med febern har hon även hosta och dålig mage. stackaren hon är inte den glada lilla bus ella som hon brukar att vara.

40,5 hade hon i måndags kväll....och detta är inte alls bra eftersom hennes kropp kämpar så mycket med febern så är det stor risk att hon kunde få feberkramp och dåblir det riktigt akut. Eftersom min kära mor har kontakter på sjukhuset så ringde jag henne och frågade lite om hur hög feber en liten flicka gentligen får ha. innan det blir farligt.. och svaret var att det är ganska farligt att ha över 40 grader ovh vid 41 grader så kan inre organ ta skada....Mamma hjälpte oss med att åka till sjukhuset och barnakuten för att prata med en barnläkare. De sa att vi MÅSTE få i henne vätska och helst saft med socker i så hon får lite energi och glass för att kyla ner henne innifrån. men vi fick även ett febernedsättande medel som hette bufrén som man skulle blanda med alvedonen och detta fick tillslut ner Ellas feber till under 38. så hon kunde sova gott på natten.

Hon hade feber hela dagen igår men endå ganska pigg och kunde vara vaken och pyssla lite. Det har även blivit ett och annat pippi långstrump avsnitt.

Idag när vi ätit frukost *läs ett bett på en macke med smör för ellas del* satt Ella och kollade på bolibompa framför Tv.n här nere och jag satt bredvid och ammade Vidar. när Vidar hade ätit klart så tittar jag på Ella och då sitter hon upp och sover. det såg så rofyllt ut. nu sover både Ella och Vidar och david har precis åkt till Paris med jobbet.

hoppas att Ella mår bättre snart för vi har lovat henne att vi ska åka till badhuset så fort hon blir frisk...

föresten glömde skriva att barnläkaren på sjukhuset trodde Ella hade influensan 'ush' hoppas att vi andra inte blir smittade. HUR tar man igentligen hand om två barn och ett helt hus när man har influensa och är döds sjuk!? ja fy hoppas att mina superkfater som mamma är starkare än influensa bakterier :)


kram kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0