lite bilder från oktober





Ella hjälper mamma att bära shopping påsen



På höstpromenad med mamma



höstmys med öppenbrasa och saga i soffan



första cykelturen med pappa

Fullspäckad dag

Ja idag har jag massa att hitta på.....KUL..... Ella är just nu på Dagis och roar sig medans jag och Vidar tar tag i måstena här hemma. Vi har tvättat, sopat, och vattnat blommorna. kl 12 ska vi ta oss till BVC och väga och mäta lille sötnosen. ha går upp jätte bra i vikt och han har redan växt ur de första kläderna. ja herre gud han är ju 3 veckor idag.

När vi sedan hämtat Ella på dagis så är det pysseldag på öppnaförskolan och Jag, Ella och Vidar ska dit och pyssla och fika lite. Ska nog ringa Angeli och fråga om hon vill åka dit med mig. Alltid roligare om man har en vuxen med sig som man kan prata lite med :)

På vägen hem går vi nog innom lekplatsen och busar lite i friska luften....Ella älskar verkligen lekplatsen. Och det gör jag med. :)

Höst

mys mys mys. Nu ibörjan av den mörka perioden av året så tycker jag bara att det är mysigt. Att kunna tända ljus och tända brasa på kvällarna medan regnet piskar på rutan är ju bara så underbart. Man kommer liksom varandra lite närmre. 

Igår gick jag Vidar och Ella en höstpromenad på 3 timmar!!! ja oj vad vi gick. Först gick vi en runda i byn och fixade med lite ärenden. Lille Vidar har blivit förkyld så jag var tvungen att köpa näsdroppar. stackars lille Vidar. Efter det så gick vi runt i Åhus en stund. När vi närmade oss vattentornsområdet så tog vi en paus hemma hos mormor och morfar. det var endast moster Bisse och pojkvännen philip som var hemma. när vi skulle hemfick vi följe av en av de söta flickor som bor granne med mormor och morfar, hon trodde att jag skulle gå en liten runda för att sedan återkomma till snipvägen. När vi närmar oss hydro frågar hon.....Hur långt ska vi gå igentligen?     VA!!!    jag är ju på väg hem.....ahhhh så då fick jag ju följa henne hem igen för att sedan gå samma dryga väg tillbaka.. Ha ha... men motion fick jag i alla fall. Ella somnade i vagnen och det gjorde även Vidar så det var skönt att bara kunna sjunka in i sina egna tankar i det härliga höstvädret.

På kvällen kom vännerna Dragan och flickvän Emma för att hälsa Vidar välkommen till världen. Det blev ganska sent då Elal fick vara uppe till 22....Detta är mycket ovanligt för Ella så hon var så övertrött och uppjagad när jag för första gången skulle natta båda barnen helt själv. Men 22:30 sov vi alla tre i min och Davids säng... Inte de vanliga rutinerna men mysigt var det i alla fall :) 

(David var tvungen att köra till Varberg sent i går kväll då han skulle infinna sig på sjukhuset iVarberg kl 07:00 idag (tisdag)  

   

Disneydags

Gud vad mysigt med fredagkvällar. Vi har precis varit på lekplatsen och fikat med Melvin och hans mamma Angeli. Dom leker så gulligt med varandra. går omkring och håller varandra i handen och är så söta. När vi kom hem så tog vi tag i att räfsa upp alla äpplen som trillat ner under september och oktober. Ell ahjälpte också till så gott det gick :) 

När vi var tilräckligt frusna och blöta (eftersom det regnade) så gick vi in och myste ner oss i vår soffa. Nu sitter vi här och äter BÄÄÄÄÄR det vill säga vindruvor Ellas favorit. På Tv är det Disneydags och Nalle puh. snacka om att man får tillbaka massa barndomsminnen :) 

Jag älskar att ha en familj att mysa med på helgerna. Det slår verkligen alla fester och utekvällar. 

Nej nu väntar ännu mera mys i soffan med Barnen och filar och mys.  kramar!!! 

Garderob

Så glad att jag snart kommer i mina gammla kläder. Men gud vilka fula kläder jag hadde i min garderob. Usch tänkte jag och slängde i stort sätt allt. De blir nog glada på UFF när två stora sopsäckar med kläder dimper ner i kontainern (hmm stavningen på det..... ingen aning.....)  Det blev inte så jätte mycket kläder som fick stanna, man jag har hellre lite fina kläder än mycket fult.

Som på beställning så hade Mamma och Pappa tänkt på mig när de var i Stockholm och hälsade på min storasyster som fyllde år. De hade köpt jätte fina tröjor till mig och ett par skit snygga jeans från ginatricot.

Jag älskar min familj. inte för att jag får prylar av dem utan för att dom är helt underbara och alltid ställer upp.

Puss på er familjen


Fest för Vidar

Igår hade vi en jätte trevlig fest för att välkommna Vidar till världen. Många av våra vänner var här och det var en mycket trevlig tillställning. Lille huvudpersonen sov i stort sätt hela tiden men han vaknade till en smula i slutet och var lite social. :) Han fick jätte fina presenter som redan har fått sina specialla platser runt om i huset.

Jag hade fullt upp på festen så jag glömde helt bort att ta några foton :S Men Henke Svensson var mycket flitig med kameran så jag hoppas att jag kan få lite bilder av honom så småningom.

Nu sover lille Vidar så jag ska väl passa på att tvätta lite. Alltid bra att få undan så mycket som möjligt innan jag ska hämta Ella på Dagis. Då har vi hela eftermiddagen på oss att busa och ägna tiden åt varandra.

Mamma älskar sin Ella och sin Vidar 

Amning

Ja jag säger bara det....INTE en dans på rosor.... Med Ella var det inga problem hon var jätte duktig från första dagen.

Vidar har inte riktigt samma förutsättningar som Ella hade. Dett har bidragit till (utan att gå in på detaljer)
1. Blod   
2. amnings napp
3. mjölkstockning
4. 39,5 graders feber
5. panik
 
men nu.....ja nu ser jag ljuset i tunneln. Det gör nu inte oliiiidligt ont längre och mjölkstockningen har släppt och därmed har febern och paniken lagt sig :) Allt tack vare min underbara Mamma som har försett mig med diverse hjälpmedel, så som akupunkturnålar i huvudet för att göra mig avslappnad vid amningen och för att få mjölken att rinna till. Jag fick även någon sorts nässpray som stimulerar till att mjölken ska komma lättare när Vidar ammas. 

Så idag kluckade han på som han gjorde innan alla besvären kom och han var mätt och belåten...SKÖNT

Tanken om att ge upp amningen slog mig verkligen men jag kämpade vidare och det är jag glad för. Han får ju så mycket antikroppar och skydd från mig via amningen. 

Annars så börjar vardagen ta form, Ella har börjat kissa på sig lite oftare nu och hon sover lite dåligt men det har ju hänt mycket i hennes liv nu så det är bara normalt enligt dagispersonal, och BVC så vi hoppas på att hon snart repar sig. Jag lägger ut lite bilder i detta inlägg också så anlägsna släktingar (Caroline) får se sin systerson  oj konstigt det känndes att skriva son. JAG HAR EN SON...  galet.....

 Vidar med rådjursögon :)

 Vidar i Gammel farmor Leilas famn

 syskonkärlek

 tittar på när mamma och pappa gungar

 Ella på favorit lekplatsen

Närbild

glömmde ju lägga upp närbild på underverket :)





vi är även med på www.fodda.nu

Mamma, Pappa och två barn

Nu känns det verkligen osm att man är en familj. Vi är ju 4 st :) visst det tar lite längre tid att ta sig från punkt A till B men man har lite mysigare och lite roligare på vägen. Nu när jag och Vidar är hemma från BB och den nya vardagen ska ta form så är det verkligen som att manär nybörjare igen. Det tar nog ett tag innan man hittar tillbaka till gammla rutiner och såklart skapar nya.

Något som jag tampas med nu är kännslan av att "tappa" Ella lite. innan har hon varit bara min. Vardagarna har gått ut på att roa varandra och helt och hållet ängna sin tid åt Ella. Men nu är där en till som behöver min uppmärksamhet, så det är inte utan en kluven kännsla som man nu får lämna över mer ansvar åt Pappa David som har varit helt underbar i övergången. David har alltid funnits tillhands innan men det finns saker som lixom varit min och Ellas tid. Som nu har blivit Ellas och pappas tid. Som tex nattningen av Ella. Det har verkligen varit vår mys stund men eftersom jag varit borta några dagar och nu måste amma och ta hand om Vidar så har detta mysiga landat på pappa. (jag = avis).. Men visst det är säkert bara nu i början som man känner sig lite vemodig inför uppgiften att ta hand om två små guldklimpar och att dela sin uppmärksamhet mellan barnen utan att någon känner sig utanför. 

Ja ja kanske är det hormonerna som spökar brukar ju vara så efter några dagar :) ha ha ha 

Här kommer lite bilder från första tiden med Vidar.

     











Vidar Lang

Nu är han äntligen här vår lilla prins. Allt gick jätte bra.

jag vaknade vid 4 tiden på morgonen den 7/10 av att det gjorde ont i magen. efter ca en timme då det kom med 30 inuters mellanrum så väckte jag David. vi låg sedan och vilade och pratade tills det började komma lite tätare. kl halv 8 körde vi Ella till dagis då alla andra var på sina jobb redan. Farmor Lena vände dock på tågstationen i malmö och åkte hem för att senare kunna ta hand om Ella när hon slutade på dagis.

På förlossningen gjorde det ont. ha ha ha ja fy vad ont det gör. men kl 9 var jag öppen 5 cm och kl 11:11 föddes lille Vidar som var 52 cm lång och vägde 3515 gram och självklart helt underbart perfekt.

Han är faktikst inte så jätte lik Ella. utan han har mer hår och lite mörkare, med stora blå ögon. verkar som om mina gener har vunnit denna gången :)

Har precis kommit hem från BB och han ligger här och sover på min arm. kan inte fatta det så himla overkligt. Jag är sååååå lycklig

storm

I natt vaknade jag av en rejäl storm. Gud vad mysigt det var att ligga i sängen med täcket precis under näsan. regnet piskade mot fönsterrutan och jag myste i fulla drag. Trots att jag verkligen önskade det så fick vi ingen bebis i natt heller. får hoppas på att han kommer idag i stället nu när det är kanelbullensdag och allt. Ja fast han kan ju vänta tills efter vi har varit hos Angeli, Pontus och Melvin på eftermiddags fika.
 
Nej nu ska jag lägga in en klabbe i öppnaspisen och mysa med Ella i soffan. puss på er alla

40+6

Börjar nu tro att ungen aldrig ska komma ut. fast i stället för en dag full med bus på andys lekland. Idag följde både mormor och morfar med men även moster bisse. KUL tyckte Ella då det alltid fanns någon som kunde följa med henne upp i diverse rutchkanor och åka med henne. Pappa David passade även på att testa sin höjdskräck, genom att åka de vertikala rutchkanorna med ca 2 meters frittfall innan men slår i rutchkanan och fortsätter rakt ner i ca 4 meter innan den planar ut och avslutas i ett litet bollhav. Väldigt kul att se de "små" barnen (runt 5-6) slänga sig ut för stupet medans min David sitter påkanten och sammlar mod :)

Nej nog om detta nu......i natt ska jag få en bebis så är det bara annars så vet jag inte vad jag gör.......kommer han inte i natt så ska jag banne mig börja mig på alla saker som sägs sätta igång en förlossning dvs te av olika slag, långa promenader, trappklättring, färdknäppar, ricinolja, starkmat osv osv. en varje dag tills jag blir igångsatt så får vi se det som ett litet expriment :)

kram kram på all er som väntar med mig

40+5

ingen bebis änn i alla fall, men i natt trodde jag att det var dags. vaknade och hade förvärkar som gjorde rejält ont men det avtog när jag var uppe ocvh gick. men det var nära att jag väckte David denna gången. tur att jag inte gjorde det hade kännts dummt att väcka honom och sedan förklara att det var falskt alarm. Ha ha ja man känner kanske eftr lite väl noga nu när man bara vill genomgå denna hemska, smärtsamma förlossning. sjukt att man kan längta till en sådan hemsk/underbar stund. 

Nej nu ska vi till lekplatsen med Ella. hon och jag har busat i hennes bamsekoja hela dagen. pust det är inte lätt att vara super tjock och vara smidig in och ut i ett litet plast tält. 


kram

40+4

Tja behöver jag berätta att vi fortfarande inte har någon bebis i våra famnar :S. Men dagen har varit jätte mysig endå. I morse så sjukanmälde vi Ella (trots att hon var super frisk) från dagis och jag och Ella fäljde med pappa David till malmö. Jag och Ella lekte och busade i familjen Langs lägenhet i rörsjöstaded och när David slutade jobba vid 12 så åkte vi till ellas farmor och åt en väldigt god lunch på konst&kökken, sen blev det rundvisning på farmors jobb. 

Vi åkte sedan vidare till mlamömässan där det idag startade en skånemässa / baby och barn mässa. Ganska mycket white trash på sådana ställen men det var endå kul att gå omkring och titta på alla utställare och drömma sig bort om att man någongång kanske är där för att köpa pool eller ett hemma spa. :P 

Själv så gillade jag matavdelningen mest då där erbjuds smakprover av diverse produkter. jag smakade pannkakor, nötter, naturchips, korvar från alla skånes hörn, och vinäger :)

Nej i natt håller jag tummarna för imorgon har jag tid hos barnmorskan igen och jag vill inte dit... av princip helt enkelt, hon sa själv när vi bokade tiden...... - Vi bokar tid fredagen den 3dje men jag tror inte du kommer, men det är lika bra att ha en tid i alla fall.......suck.... jag tror jag kommer :S men man kan ju alltid hoppas på motsatsen. 

Massa kramar till alla er läsare där ute. 

40+3

Ja då är vi inne i oktober och vi lägger september och alla födelsedagar bakom oss. känns skönt att lillen får dela månad med sin äldsta moster i stället. Även i fall det bara är några dagar mellan Vidar och de övriga födelsedagsfirarna i september så känns et lite mer ensamt att säga att man fyller år i oktober.

För att ge klarhet i mitt resonemang så listar jag födelsedagrana här.............Gammel mormor Harriet 26 sep, pappa David 27 sep farmor Lena 28 septmber ( även beräknad förlossningsdag)

Och Nej han har inte kommit änn :P men kanske i natt. i natt kom Ella om man ser till veckor och dagar :) håll tummarna för nu får han faktiskt inte plats i min mage längre.

RSS 2.0