jag kräks!!!!

fy fy fy sitter här och tittar på en dokumentär om bröstmjölk och ammning. de filmar kvinnor i england som ammar sina 5 åringar.....5 åringar som själva säger mommy i like som mommy milk now please.....fy hon drog bara upp tröjan och dom började suga... fy fan jag mår fysikt illa... 

kanske för att jag ammar själv nu men fy fy fy fy jag vet inte om jag kan fortsätta titta. 

Det handlar även om kvinnor som säljer sin bröstmjölk till neonatal avdelningar och det kan jag förstå men att amma ett annat barn skulle jag ALDRIG göra....Visst hittade jag ett barn vars mamma precis dött och bebisen höll på att dö av hungers nöd kanske jag skulle ammat det barnet men nej ush....

jag tror att varje mammas mjölk är anpassat till det individuella barnet..

ush var bara tvungen att skriva av mig lite......att ett ämnet kan väcka så mycket känslor........

fy nu börjar det igen 

Ont i magen

Usch idag vid kvällsmaten så helt plötsligt från ingenstans blir Ella jätte ledsen och hon börjar säga att hon har ont i magen. Stackars liten hon var helt stenhård på magen och ville inte att vi skulle röra henne. Hon var super ledsen stackaren. Hon fick alvedon och vi försökte få i henne välling men hon ville inte ha......Herregud då måste hon verkligen ha ont i magen för hon älskar sin välling. Usch nu sover hon i alla fall och här sitter jag som på nålar för när som helst kan hon vakna och vara jätte ledsen. jag har förberett en vetekudde i micron, alvedon, välling och pippi långstrump i dvd:n så jag är rustad för en stökig natt. hoppas bara hon slipper ha ont.
 
Lille Vidar sover gott han med. Han har lite nya rutiner.. han somnar supergott vid 20 tiden och sover sedan hela natten med 2 ammningar men den lille terroristen vaknar kl 5 och tycker att det är dags att gå upp. han brukar sedan somna om vid halv 7 lagom tills klockan ringer och det är dags att väcka Ella för att sedan åka till dagis..... Suck så här har det varit i tre dagar nu....känner mig som värsta pensionären när jag går och lägger mig vid 21:00 helt utmattad och går upp samtidigt som tidningen kommer :) ha ha ha ja att vara två barns mor är inte en dans på roser.

Men fy vad jag älskar mina små gryn. jag satt och tittade på dom idag när som låg i babygymmet bredvid varandra och lekte tilsammans med en hängande anka som låter kwak kwak när man trycker den på magen. Ella tryckte den på magen och vidar iaktog och bet den på foten, till Ellas stora förtjusning. De gav varandra så underbara blickar att jag blev aldeles varm i magen. Jag satt en lång stund och bara tittade på dom och tänkte:  "visst jag har det svårt nu med tidga morgnar och ammning och allt som har med små barn att göra, men vilken gåva vi har gett våra barn. Att få ha ett syskon är nog det bästa som finns. Jag älskar mina systrar över allt, de är de bästa i hela världen, så mycket kul vi har haft tilsammans och så mycket minnen det finns som man har att dela med någon som upplevt samma sak. TACK MAMMA FÖR MINA SYSKON!!!!!!!. Det är kul att se det band som Vidar och Ella redan har skapat mellan sig. 

Nej nu ska jag njuta av lugnet och ta en kopp stärkande te, kan behövas :)  

30 coola saker din bebis kommer göra det första året

såg detta i en tidning och tyckte det var klockrent.

1. vifta ner ditt lyxigaste puder från badrumshyllan så att allting rinner ut på golvet.
2. kräka ner i din halslinning
3. kräkas i din säng
4. kräkas på en kompis
5. förvandla dig till en sådan där tröttsam förälder som står lutad över vagnen och gnäggar Heeeej varje gång bebisen tittar upp.

6. bajsa precis när du satt på overall och kämpat fast han/hon i bilbarnstolen

7. bajsa på din hand

8. kissa precis när du tagit av blöjan

9. dregla ner 7 tröjor på en dag

10. Gallskrika varje gång du får besök så besökaren får dricka kaffe i köket madans du och bebis sitter i soffan

11. gny om du lägger den ifrån dig en nanosekund

12 lära dig att det går att somna med en bortdomnad rygg och en bebis liggandes på din hals

13. lära dig att det går att gå upp klockan 4:41 fem månader i sträck inklusive helgdagar

14. lära dig att man nästan blir galen av att gå upp kl 4:41 fem månader i sträck

15. gurgla de sötaste ljud du någonsin hört

16. få läbbig mjölkskorv i hårbotten

17. växa från minimänniska till stadig broilerbebis på nolltid

18. lukta så gott så du nästan svimma

19. lukta så illa att du klöks

20. skrika i falsett in i ditt öra

21. Gallskrika hela bussresan tills mins tre arga passagerare kräver att ni stiger av bussen

22. ramla ner från soffan för att du inte visste att bebisen redan kunde vända sig

23. lära sig gå innan du fattat att du blivit förälder

24. banka oavbrutet med mumintrollsskeden i bordet

25. langa ner okrossbara mumintrollsmuggen i golvet så det går i tusen bitar 

26. få dig att skratta från hjärtat varje dag trots att du bara sovit 5 min på natten

27. ge dig fantastiska biceps

28. få dig att hata alla lata par utan barn som slöar omkring på stan
29. få dig att tycka otroligt synd om alla som inte har en ljuvlig liten unge att älska
30. bara vilja leka med din hårborste och inte nyinköpta super designade plingeliplong leksaken..

KUl tyckte jag för ALLT stämmer  


mysig fredag

Idag var jag och handlade på maxi själv med BÅDA barnen. Nej jag ska inte klaga de var jätte duktiga inne i affären förutom Ella som ÄLSKAR frukt och eftersom hon anser att godis är Piiiii ( detta säger hon samtidigt som hon rynkar sin lilla näsa och pekar äcklat på godis hyllorna ...min sötnos) så sker våra fajter vid just fruktavdelningen. Men som tur är så ger ICA alla barnen bananer så detta stillade Ellas fruktsug ett tag i alla fall. :)

När jag hade lämnat av varorna i bilen och lämnat av vagnen inne på maixi igen så bar jag vdar och höll Ella i handen. Ja tills Ella bestämmde sig för att BUSA hon släppte min hand och oförmögen att rusa efter pga Lille vidar som sov på min axel så blev det är katt och råtta lek bakom en stor tidninghylla samtidigt som alla som stod i kö till förbutiken skattade och tittade på oss. Ella som skrek av skratt av att mamma inte kunde fånga henne charmade alla på maxi och INGEN hjälpte mig att få fast på den rymmande busungen. Tillslut fick jag tag på hennes huva efter ett löp med en skuttande vidar på min axel. Då slänger hon sig på marken och kryper som en hund mot utgången skrattandes såklart. Jag inte lika glad men det gick ju inte att hålla sig för skratt till och med en sönderstressad mamma kunde se det roliga i situationen. Hon reste sig till slut när jag sa det magiska ordet......Ella res dig upp nu vi ska ju åka till MORFAR och äta....

PUST.....

Kvällen har i alla fall varit super mysig, vi har eldat i spisen, ätit sagoligt god fisksoppa och Vi har sutiit hela familjen soffan och bara pratat......Jag älskar min lilla familj. 

tog ett par fina bilder (sjukt stolt) lägger upp dom här





 

bilder från dopet


i kyrkan


Ella hjälper till att hälla upp dopvattnet


Vidar döps


lugn och fin hemma på kalaset


dukningen


utmattad huvudperson


Nya generationen

simma

imorgon ska jag och Vidar börja på babysim. Jag gjorde även detta med Ella och det var hur mysigt som helst. Nu passar jag och Vidar på när Ella är på dagis så vi lämnar av henne där halv nio och kl 10 hoppar vi i bassängen på badhuset i kristianstad, efter simmet så går nog jag och Vidar och fikar och tar det lugnt tills kl 13 då Ella ska hämtas på dagis. Skönt att jag och Vidar för en speciell Vidar och mamma dag. Ska skaffa mig en Mamma och Ella dag också så fort Vidar blir lite mer självständig och inte ammar mer. Så mycket lättare för Pappan att ta hand om lillen när han inte ammas.
 
På fredag börjar öppnaförskolan igen får se om jag kan ta mig dit. Hade varit kul att ta sig iväg lite har ju varit där så mycket med Ella så det känns nästan som en självklarhet att gå dit på fredagarna. ska nog skriva upp mig på babyrytmiken med Vidar också. Allt som man kan fylla vardagen med är ju ett plus :) 

Nej nu ska jag ninja lite (om ni inte varit där så börja med det....www.ninjavideo.net...... en sajt där du streamar filmer direkt från nätet alltså inget att ladda hem och det kostar NADA och absolut lagligt eftesom du inte laddar hem något och inte delar några filer....kollade för övrigt på BOLT där igår skit bra bild.) funkar det inte så skriv ett inlägg så kan jag guida. 

KRAMAR  

Dop

NU har Vidar officiellt blivit Carl Vidar Lang. Jag vet att det igentligen är en annan instans som fastställer namnet men det känns ändå som att dopet är det som slutgiltiga bestämmandet. Så vår lille prins heter nu Carl Vidar Lang. Låter mäktigt tycker jag.... han kommer nog gå långt vår lille knatte.

Hur gick dopet då??.....tja var ska jag börja. Allt gick jätte bra ända fram tills det att vi kom fram till dopfunten. Då bestämmde Vidar sig att han absolut inte ville vara där framme och att han plötsligt fick akut hungersnöd. Detta resulterade i ett väldigt argt och ledset barn. Har aldrig hört ett barn så förtvivlat. Hans underläpp darrade han skrek och det rann tårar längst hans kind. FY så hemskt det var att stå där framme och veta att jag inte kunde springa i väg med honom och ge han den tröst som han vill ha. Jag kommer i stort sätt inte ihåg någonting från dopet för jag var så stressad av att Vidar skrek och stackars prästen var det nog ingen som hörde. ja ush det var så synd för dopet hade alla förutsättningar till att bli jätte vackert eftersom Vidar var det enda barn som döptes igår och det är jätte ovanligt i Åhus kyrka eftersom det är en så stor kyrka. Men nu stod man där och bara önskade sig därifrån. Stackaren var aldeles svettig i sin panna från allt skrikande....fy 

Hur som helst nu är han döpt i alla fall, Han är nog inte det första barn som skriker sig igenom hela dopakten och säkert inte den sista men det enda man känner är............Kan man inte få en chans till kan vi inte göra om allt med en snäll glad VIdar framme vid dopskålen så man kan få känna den där stolta rörda mamma känslan i magen............*suck*

Ja ja nu ska jag sluta älta Vidar skiter nog i vilket :) VI hade i alla fall hur trevligt som helst på dopfikat hemma hos oss efter dopet. Hela släkten var samlad och det är alltid kul. Jag är väldigt fäst vid min släkt vi har alltid så trevligt när vi träffas. Jag vet att många fasar inför att träffa sina släktingar men det gör verkligen inte jag. Tycker nästan att vi träffas aldeles för sällan. Vi får bli bättre på att bjuda hit dom, det dumma är bara att vi är så många ha ha ha.

Nej oj vilket långt inlägg detta blev, måste upp och bädda och sen gå ut och gå en runda med Vidar, lägger in lite bilder från dopet senare idag.

XOXOXO

Dop inom kort

Nu är det dags att fira IGEN. ja det tar aldrig slut i vår släkt. Under julhelgen har vi hunnit med att.......fira Mamma, Ella, Leila, Sven, Bo, Julafton, Nyårsafton, och nu då ska Vidar döpas. Pust

Men vi är så glada att äntligen få döpa vår minsting. som för övrigt inte är så jätte liten. han var för två veckor sedan 63 centimeter lång och vägde 6,3 kilo så det blir nog en lång kille om man ser till de olika kurvor man förljer på BVC. Har ännu inte testat om han kommer i dopklänningen... :S... äsh det är säkert ingen fara. det är mycket om ska planeras inför ett dop. först alla inbjudningar, sen hur det ska dukas och i vilket tema det ska vara ( jag var ju väldigt seriös med detta inför Ellas dop så jag kan ju inte ligga på latsidan denna gången). 

Vidars dop kommer att spegla den stundande VÅREN. Så färgerna kommer att vara blått, ljusgrönt och rött. ska nu i dagarna åka iväg och handla in alla duknings pinaler. 

jag lovar att lägga upp bilder från dopet här så fort jag har lite tid över.

XOXOXO  

RSS 2.0